Startuoja projektas "Atpažink diskriminacijos veidus"

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Lietuvos moterų draugija kartu su Lietuvos vaikų fondu ir Romų visuomenės centru pradeda naują projektą „Atpažink diskriminacijos veidus“(analogišku pavadinimu pradėjo veikti Facebook‘as, kur bus talpinama informacija apie projektą).

Kiekviena diskriminacija yra neigiama. Todėl mokyklinio amžiaus vaikai kartu su savo pedagogais diskutuos apie stereotipus ir stigmatizacijas, suras pavyzdžių tautosakoje,  galiojančių prietarų ir tradicijų, susijusių su neigiamomis “kitokio“ sąvokomis, jas išsiaiškins ir suras būdus jas įveikti. Interaktyvių užsiėmimų dėka vaikai išmoks identifikuoti ir atpažinti diskriminaciją  kasdieniniame gyvenime, tautosakoje, šiuolaikinėse informacijos priemonėse, sugebės ją įvertinti,  formuos savo pilietinę poziciją diskriminacijos atžvilgiu. Projektas skatins tolerancijos ugdymą per kūrybingumą, bendravimą, kalbėjimą  su visuomene. Sukaupta patirtis bus plačiai  viešinama ir perteikiama. Projekto metu numatoma išsiaiškinti kodėl atsiranda  stereotipai, kaip diskriminacijos šaltiniai.

Bus paskelbti  piešinių (5- 9 kl.) ir esė (10- 12 kl.).  konkursai visose bendrojo lavinimo mokyklose. Nugalėtojai bus apdovanoti, geriausi darbai pristatyti plačiajai visuomenei. Šis projektas – tai eksperimentas, kurio rezultatas  bus  paprastos metodinės gairės, praktiškai pritaikomos  įvairiose ugdymos įstaigose, bei kitose erdvėse. Projektas bus  aktyviai nušviečiamas viešosios informacijos priemonėse. Jis  truks 5 mėnesius iki š.m. gruodžio 21 d.

Lietuvos moterų draugijos informacija

Parašykite komentarą